Καθαρισμός του αύλειου χώρου της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.

Ευχαριστούμε πολύ τον Ελληνο-Ρωσικό Σύλλογο Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «Μάξιμος Γραικός»

για την πρωτοβουλία του καθαρισμού του αύλειου χώρου της Ζωσιμαίας, στα πλαίσια προγραμματισμένης δράσης τους με το Youth Center of Epirus.

Είναι γεγονός ότι ο κοινόχρηστος χώρος μπροστά και πίσω από τη Βιβλιοθήκη γίνεται δέκτης ποικίλων απορριμμάτων. Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες καθαρισμού από τη Δημοτική Αρχή το φαινόμενο ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι διαρκές και άλυτο.

Η εικόνα που παρουσιάζεται στην εξωτερική όψης της Βιβλιοθήκη μας, στο κέντρο της πόλης και σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους θεωρούμε ότι δεν είναι η πρέπουσα, δεν αντιπροσωπεύει το κλέος των Ιωαννίνων, δεν συνάδει με τον πολιτισμό και έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τον προσφάτως πλακοστρωμένο πεζόδρομο μπροστά. Το σημείο αυτό αποτελεί ένα κομβικό σημείο της πόλης μας, στο κέντρο, και τη Βιβλιοθήκη μας επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου-συμπολίτες μας αλλά και από όλο τον κόσμο (τουρίστες και ερευνητές)  και περίπου 6.000 μαθητές το χρόνο. Τα παράπονα, των οποίων γινόμαστε αποδέκτες, είναι πάρα πολλά και ο κίνδυνος για ατυχήματα, λόγω της φθορά των κλιμακοστασίων και του υποστρώματος, ακόμη μεγαλύτερος.

Ας ευχηθούμε λοιπόν, όλοι να μιμηθούμε το παράδειγμα των μαμάδων και των παιδιών τους του Ελληνο-Ρωσικού Συλλόγου Ηπείρου και ας αρχίσουμε με το να ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ έξω από τη Βιβλιοθήκη και γενικά! Υπάρχουν κάδοι!

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

«Μία λίμνη… χίλιοι μύθοι»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως πολιτιστικός φορέας της πόλης και υπηρεσία του Υπουργείου  Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, συμμετέχει, στις εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν το πρόγραμμα του φετινού 12ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, ανταποκρινόμενη στην πρόταση συνεργασίας του Α.Ο. Ποσειδώνα.

Τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε μια νεράιδα και σε μία «βάβω» ή σε έναν Μπεϊλέρ Μπεή και σε ένα στοιχειό; Μύθοι και θρύλοι συνδεδεμένοι από αιώνες με την Παμβώτιδα-σε έναν εικονικό γύρο της-δίνουν τις απαντήσεις.

Η πολυμορφική δράση σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βιβλιοθήκης Γνώσης & Συναισθήματος και απευθύνεται σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας (αριθμός περιορισμένος/με εγγραφή). Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα στον ισόγειο χώρο της Βιβλιοθήκης και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσκαλούμε λοιπόν όλους να την παρακολουθήσουν συμμετέχοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του 12ου Γύρου της Λίμνης, ενός θεσμού που με τον τρόπο αυτό συνδέει το παρελθόν και την τοπική παράδοση με τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών Προμήθειας Βιβλίων για την Κινητή Βιβλιοθήκη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού της συλλογής της Κινητής Βιβλιοθήκης, προσκαλεί επαγγελματίες του χώρου των βιβλίων, να υποβάλλουν προσφορά για την προμήθεια βιβλίων, για το βιβλιοαυτοκίνητό της. Το έντυπο της Πρόσκλησης, θα το βρείτε ΕΔΩ. Ο κατάλογος των προς προμήθεια βιβλίων, μπορεί να αναζητηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο στη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, στο τηλέφωνο 26510-72863 ή στο e-mail: zosimaialib@sch.gr

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Αύγουστος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Αύγουστο 2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Ioannina Lake Run 2018

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων συμμετέχει και φέτος στον Γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών Προμήθειας Κλιματιστικών για τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των χώρων της, προσκαλεί επαγγελματίες στο χώρο των κλιματιστικών μηχανημάτων να υποβάλλουν προσφορά για την προμήθεια κλιματιστικών μηχανημάτων, για το χώρο του αναγνωστηρίου της. Το έντυπο της Πρόσκλησης, με τις προδιαγραφές των μηχανημάτων, θα τα βρείτε ΕΔΩ.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη ανοίγει για το κοινό.

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, μετά την ετήσια τακτοποίηση, απολύμανση και καθαρισμό του χώρου, θα ανοίξει για το κοινό τη Δευτέρα 03/09/2018.

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 14.30

Σάββατο: 09.00 – 13.00

(Απόφαση 3/24-5-2018 Θέμα 1ο του Ε.Σ. της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης)

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Εκδήλωση για τον Μιχαήλ Θ. Χρυσοχόο στη Ζίτσα την Κυριακή 12-08-2018

Ο Δήμος Ζίτσας, η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζίτσας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για τη ζωή και το έργου του Ζιτσαίου πρωτοπόρου της Εθνικής Χαρτογραφίας, Μιχαήλ Θ. Χρυσοχόου, με χάρτες του από τις συλλογές της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 και 20:30 μ.μ., στην Πινακοθήκη Χαρακτικής «Κώστας Μαλάμος»  στην Ζίτσα.

 

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Ιούλιος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Ιούλιο 2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Η «Οδύσσεια του Έρικ» στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η «Οδύσσεια του Έρικ» στα Ιωάννινα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment