ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 2019 στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

Ανακοινώθηκε ήδη από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η πρόσκληση ενδιαφέροντος φοιτητών για Πρακτική Άσκηση  την Άνοιξη (Μάρτιος-Απρίλιος/Μάϊος) και το Καλοκαίρι (Ιούλιος-Αύγουστος/Σεπτέμβριος) 2019                           [ http://gpa.uoi.gr/]

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι

– η Ζωσιμαία Δ.Κ.Ι. Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, ως Δημόσιος Φορέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, δέχεται φοιτητές των ΑΕΙ της χώρας, στα πλαίσια της Πρακτικής τους Άσκησης.

– Η προσφορά εργασίας από φοιτητές, στο πλαίσιο Πρακτικής Άσκησης των Σχολών τους, είναι δεκτή για τις ειδικότητες που εντάσσονται στις δραστηριότητες της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και θεσμοθετημένη βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοσίων Βιβλιοθηκών (ΝΠΔΔ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 1173/20-08-2003).

-Η εργασία των φοιτητών γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της Πρακτικής Άσκησης και τους κανόνες και το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

-Οι προσφερόμενες θέσεις ανά Τμήμα και ΑΕΙ, περιγράφονται μέσω του Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ATLAS (http://atlas.grnet.gr/) και έχουν ως εξής:

ΤΜΗΜΑΤΑ
που συμμετέχουν

Αριθμός Θέσεων

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

1

Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης

1

Ιστορίας & Αρχαιολογίας

2

Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

2

Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης

1

Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών

1

Φιλολογίας

1

Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (με προτίμηση τις κατευθύνσεις Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας)

1

 

Για διευκρινήσεις

Τηλ. Γραμματείας Ζωσιμαίας 2651 0 72863 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

και στην ηλεκτρονική διεύθυνση zosimaialib@sch.gr

Προσοχή!

Όσοι φοιτητές έχουν επιλεγεί να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση την Άνοιξη 2019 θα πρέπει να δηλώσουν στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης τον Φορέα Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης, στον οποίο επιθυμούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση, ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (23:59), συμπληρώνοντας τη Φόρμα Δήλωσης Φορέα Υποδοχής, που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://goo.gl/forms/VXIOv6VRlzwqXAfI3.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ανακοινώθηκε ότι  θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια «Εύρεσης Φορέα Υποδοχής», στα οποία θα απαντηθούν τυχόν απορίες και ερωτήματα που έχουν προκύψει και να δοθούν συμβουλές τη Δευτέρα 14/01/2019 και την Τετάρτη 16/01/2019, στις 12:30 με 14:00 στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Δεκέμβριος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Δεκέμβριο 2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

« Ποιος έρχεται στη Ζωσιμαία; Άγιος Βασίλης έρχεται … από την Καισαρεία»

Φέτος υποδεχόμαστε τον δικό μας Άγιο Βασίλειο, από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Μπερδευτήκατε μήπως; Νομίζεται ότι ο Αγ. Βασίλης κατοικεί στο Βόρειο Πόλο και οδηγεί έλκηθρο με ταράνδους, ή μήπως κάποιοι πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καν! Ας λύσουμε λοιπόν κάποιες απορίες στην κεντρική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 5:30 το απόγευμα.
Αφορμίσεις δύο πανέμορφες και γεμάτες νόημα ιστορίες, «Ο δικός μας Αγ. Βασίλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, σε υπέροχη εικονογράφηση Νικόλα Ανδρικόπουλου, από τις εκδόσεις Πατάκη (2008) και «Το μαγικό άγγιγμα» της Γιώτας Λιβάνη , από τις εκδόσεις Λιβάνη (2016) με θέμα ένα διαφορετικό μικρό ελαφάκι.
Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν απαιτείται προεγγραφή. Περιμένουμε λοιπόν όλους σας με την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση.
Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τις ημέρες των εορτών θα ισχύσει το εξής ωράριο για το κοινό της Ζωσιμαίας:
Δευτέρα 24/12 (παραμονή Χριστουγέννων) μόνον πρωί 08:00-13:30
Τρίτη 25/12 & Τετάρτη 26/12 ΚΛΕΙΣΤΗ
Πέμπτη 27/12 & Παρασκευή 28/12: 08:00-14:30
Δευτέρα 31/12 (παραμονή Πρωτοχρονιάς) μόνον πρωί 08:00-13:30
Τρίτη 01/01 ΚΛΕΙΣΤΗ
Τετάρτη 02/01: 12:30-19:30
Πέμπτη 03/01 & Παρασκευή 04/01: 08:00-14:30
Τα Σάββατα 29/12 και 05/01 θα παραμείνει κλειστή ( Απόφαση Ε.Σ. 7/30-11-2018).

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Νοέμβριος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Νοέμβριο  2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών Προμήθειας εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας και 3D εκτυπωτή για τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του εξοπλισμού των ΤΠΕ, προσκαλεί επαγγελματίες του χώρου, να υποβάλλουν προσφορά για την προμήθεια εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας και 3D εκτυπωτή. Το έντυπο της Πρόσκλησης, θα το βρείτε ΕΔΩ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος για οποιαδήποτε διευκρίνηση, μπορεί να απευθύνεται στη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, στο τηλέφωνο 26510-72863 ή στο e-mail: zosimaialib@sch.gr

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Οκτώβριος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Οκτώβριο 2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Εκπαιδευτικά προγράμματα της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρική Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων σχ. έτους 2018-19

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων συνεχίζει την υλοποίηση των εκπαιδευτικών της δράσεων με δύο νέα προγράμματα για το σχολικό έτος 2018-19, για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, στηρίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, από το Δημοτικό έως και το Λύκειο.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, λόγω τεχνικών προβλημάτων στο κτήριο της Βιβλιοθήκης, τα προγράμματα, τα οποία σχεδιάζονται αποκλειστικά από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων & Εκδηλώσεων της «Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας θα υλοποιηθούν μέσω της Κινητής Βιβλιοθήκης.

ΝΕΟ! Πρόγραμμα (σχ. έτος 2018-19)

 «Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!… για όλα αυτά που ΖΩ!» (κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου)

Σ΄ ευχαριστώ,  σ΄ αγαπώ, συγγνώμη… λέξεις απλές και καθημερινές. Ζώντας σε μια κοινωνία που οδηγεί όλο και περισσότερο στην αποξένωση και στην μοναξιά ξεχνάμε να εκτιμάμε και να αναζητούμε την ουσία στα «αγαπημένα» μας.

Τι μπορεί να διορθώσει τα λάθη μας; Πώς μπορούμε να διώξουμε την αδιαφορία και τον εγωισμό; Έχουμε ευκαιρίες επανόρθωσης;

Με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Τζαβάρα « Πού να απλώσω τόση αγάπη;» (Εκδόσεις Διάπλους, 2012), οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με ότι αγαπούν και εκτιμούν στη ζωή τους. Θετικές σκέψεις, αγαπημένοι και αγαπημένα, δημιουργική έκφραση, φαντασία, μιμήσεις και ένα πλυντήριο για δυνατά συναισθήματα.

 «Γνωριμία με τους 12 θεούς του Ολύμπου» (Γ’ Δημοτικού κ.εξ.).

Οι βασικοί Ολύμπιοι Θεοί συστήνονται στους μικρούς μας φίλους. Ονόματα, ιδιότητες, παραστάσεις στις διάφορες μορφές της τέχνης και σύμβολα τότε και τώρα. Παιχνίδια γνώσης και με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τοπική ιστορία-αρχαιολογία, σχετικά με το ιερό της Δωδώνης,  του Δωδωναίου Δία και της Διώνης.

        «Η ΖΩσιμαία αποκαλύπτεται στα παιδιά»

(δράση διαμορφωμένη αναλόγως της βαθμίδας εκπαίδευσης από Ε’ Δημοτικού-Α’ Γυμνασίου), στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών με την ιστορική Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη που λειτουργεί περίπου δύο αιώνες, τους χώρους και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών στο έντυπο και ηλεκτρονικό της υλικό, τους τρόπους οργάνωσης μιας σύγχρονης  βιβλιοθήκης, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσει τόσα χρόνια τώρα σαν μια άλλη «κιβωτός γνώσης και πολιτισμού».

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις ισχύουν για το σχολικό έτος 2018-19 και θα διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς.

Οι επισκέψεις θα γίνονται από την Κινητή μας Βιβλιοθήκη προγραμματισμένα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης,  κατά το πρωινό ωράριο λειτουργίας της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00- 14:00). Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  zosimaialib@.sch.gr, προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα και ώρα επίσκεψης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 (κα Σωτηρία Νάκκα, υπεύθυνη εκπαιδευτικός), στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Βιβλιοθήκης. 

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων: Περιοδική απεικόνιση εκτέλεσης Προϋπολογισμού – Σεπτέμβριος 2018

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010 και άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων για τον Σεπτέμβριο 2018.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επιλογή των συμμετεχόντων στα μαθήματα ρώσικης γλώσσας.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, παρουσία και της Αντιπροέδρου του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Ηπείρου κ. Ολγα Κατάεβα, η κλήρωση για την επιλογή ενηλίκων στα μαθήματα ρώσικης γλώσσας που προσφέρονται δωρεάν από το Σύνδεσμο, σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη.

Προσοχή!
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα στις 08 Οκτωβρίου 2018. 
Τμήμα Παιδικό κάθε Δευτέρα 04:15-05:30 το απόγευμα (και όχι κάθε Σάββατο όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί)

Τμήμα Ενηλίκων κάθε Δευτέρα 05:30-06:45 το απόγευμα

Τα ονόματα όπως προέκυψαν από τη διαδικασία:

https://www.facebook.com/pg/%CE%96%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%CE%BD%CF%89%CE%BD-120736768080440/posts/?ref=page_internal

Οι επιλεγέντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς ή/και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment

Για 3η χρονιά μαθήματα Ρωσικής γλώσσας από τον Ελληνορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ» στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Ξεκινούν και φέτος τα μαθήματα  για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας σε επίπεδο αρχαρίων, με πιστοποιημένες καθηγήτριες του Ελληνορωσικού Συνδέσμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Ελλάδα, για ενήλικες και παιδιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης,

κάθε Δευτέρα 17:15-18:30 Τμήμα Ενηλίκων (25 άτομα) και κάθε Σάββατο 11:00-12:15 Τμήμα Παιδικό (15 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών) και θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 26/09/2018, ώρα 11:00 π.μ. έως την Τρίτη  02/10/2018 ώρα 11:00 π.μ.  Η επιλογή θα γίνει μόνον με κλήρωση, ανοιχτή στο κοινό, σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί. Τα ονόματα των επιλεγέντων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (http://zosimaialib.sch.gr/?lang=el).

Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο της Γραμματείας (2651 0 72863) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651 0 72863, στην ιστοσελίδα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (zosimailib.sch.gr) και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Ζωσιμαίας και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ».

Posted in Νέα-Ανακοινώσεις | Leave a comment