1η Λέσχη Μικρών Αναγνωστών 11-04-2016

«Η Μιμή με τα μεγάλα αφτιά»
Συγγραφέας: Schlenz Kester
Μεταφραστής: Τασιόπουλος Βαγγέλης
Εικονογράφος: Hebrock Andrea
Εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος έκδοσης: 2000

Η Λέσχη Μικρών Αναγνωστών, για μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στη «Ζωσιμαία» Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, με σύνθημα «διαβάζω και αλλάζω? μαθαίνω να αγαπώ!».
Το μήνυμα είναι εμπνευσμένο από την πρωτοβουλία της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, με την υποστήριξη της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Υποδεχτήκαμε τα παιδιά και μοιράστηκαν οι κονκάρδες-ταυτότητες της Λέσχης. Ακολούθησε η πρώτη γνωριμία με τους μικρούς φίλους και τα ενδιαφέροντά τους.
Αφόρμιση της θεματικής «αγαπώ? τη διαφορετικότητα» αποτέλεσε η ανάγνωση της ιστορίας «Η Μιμή με τα μεγάλα αφτιά» ( Schlenz Kester, Τασιόπουλος Βαγγέλης, Hebrock Andrea, εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες). Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του άλλου.
Προβλήθηκε η εξαιρετική σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα γυαλιά της διαφορετικότητας», του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες», που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Μέσα από την ιστορία του Γιάννη, ενός όμορφου, χαρούμενου και μορφωμένου νέου, η ταινία επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη να «αποφασίσουμε να δούμε» προκειμένου να συμφιλιωθούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα γύρω μας.
ΟΙ μικροί μας φίλοι απόλαυσαν το κυνήγι θησαυρού με γρίφους, οι οποίοι βρισκόταν κρυμμένοι πίσω από ζωάκια, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διασκορπισμένα σε όλο το χώρο και οδηγήθηκαν στο κουτί με τον κρυμμένο θησαυρό, που «φύλαγε» η Μιμή! Στα μικρά γυάλινα μπουκαλάκια ήταν διπλωμένο το μήνυμα της εβδομάδας «Αγάπα τον εαυτό σου, Αγάπα τους άλλους».
Το μικρά μπουκαλάκια με το θησαυρό, χρωματίστηκαν και διακοσμήθηκαν από τα παιδιά και αποτέλεσαν το αναμνηστικό της ημέρας.
«Ύμνος» της Λέσχης μας ένα υπέροχο τραγούδι, σε στίχους- μουσική Στέφανου Βαρελά, το ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ, από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, πλαισιωμένο με τις ζωγραφιές των μαθητών του Ολοήμερου Τμήματος Δημ. Σχ. Βουκολιών Χανιών (υπεύθυνος εκπαιδευτικός Ματθαίος Μακαρώνας) .
Η Λέσχη μας πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή των φοιτητριών μας Δήμητρας Καλλιώρα (Παν/μιο Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλολογίας) και Θεοδώρας Καρυώτη (Παν/μιο Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας).

This entry was posted in Νέα-Ανακοινώσεις. Bookmark the permalink.